Elérhetőségek

SCG Diagnosztika Kft. Vizsgálólaboratórium

Cím: 2225 Üllő,
Dóra major
Telefon:
+36-30/948-7747
E-mail:
iroda@scgdiagnosztika.hu
Nyitvatartás


Kórbonctan

Laboratóriumunkban bármely emlős vagy madárfaj, vagy ezekből származó szerv, szervkollekció kórbonctani vizsgálatát el tudjuk végezni (a halak, kétéltűek, hüllők, rovarok vizsgálatáról fájó szívvel lemondunk). Nagytestű állatok beszállítása esetén célszerű előzetesen egyeztetni valamelyik elérhetőségünkön. Ugyanígy előzetes egyeztetésre van szükség, ha valamilyen okból nyitvatartási időn túl szeretnének állati tetemet beszállítani. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy állati hullákat kizárólag diagnosztikai vizsgálat céljából vehetünk át, tetemek vizsgálat nélküli megsemmisítését nem vállaljuk.

A szakma szabályai szerint végzett makroszkópos kórbonctani vizsgálatot követően a legtöbb kiegészítő vizsgálat elvégzésére „házon belül” lehetőségünk van, így szükség esetén előzetes egyeztetést követően elvégezzük a kiegészítő kórszövettani, mikrobiológiai, parazitológiai, szerológiai vagy molekuláris biológiai vizsgálatokat. A makroszkópos kórbonctani vizsgálat eredménye általában 24 órán belül rendelkezésre áll, de a leletközlés idejét a szükséges kiegészítő vizsgálatok száma és típusa határozza meg.

Bár a távgyógyítást és a telefonos igazlátást alapvetően nem támogatjuk, de ha ezzel segíthetünk, akkor előzetes egyeztetés után szívesen fogadunk elváltozásokról esetleg jellegzetes klinikai tüneteket mutató állatokról készített képeket, videókat.

Sertéstartó gazdaságok esetében korlátozott mértékben, előzetes egyeztetést követően arra is lehetőség van, hogy mi végezzük el a helyszínen a kórbonctani vizsgálatot és a kapcsolódó mintagyűjtést.

A patológia szépségeiből + 2

Vissza az előző oldalra!
SCG Diagnosztika Kft. Vizsgálólaboratórium - Magyar