Elérhetőségek

SCG Diagnosztika Kft. Vizsgálólaboratórium

Cím: 2225 Üllő,
Dóra major
Telefon:
+36-30/948-7747
E-mail:
iroda@scgdiagnosztika.hu
Nyitvatartás


Mikrobiológia

Laboratóriumunkban szakképzett mikrobiológus vezetésével elsősorban gazdasági haszonállatokból származó minták rutin aerob és anaerob bakteriológiai vizsgálatát végezzük. A kimutatott baktériumok fajszintű azonosítására rutin biokémiai módszereket alkalmazunk, kérdéses esetben (ami az izolátumok kb. 0,1%-át jelenti) a biztos fajmeghatározáshoz külső laboratóriumok segítségét is igénybe tudjuk venni.

A kimutatott baktériumtörzsek gyógyszerérzékenységi vizsgálatát a megrendelő igényeinek megfelelően a következő módszerek egyikével végezzük: standard korongdiffúzió, MIC meghatározás mikrohígításos módszerrel (Micronaut, Merlin), vagy ún. E-teszt. Külső szakértő segítségével a MIC-értékek értelmezéséhez (PK / PD elemzéshez) is segítséget tudunk nyújtani.

A kimutatott klinikai jelentőségű baktériumtörzseket -80°C-on tároljuk, ezáltal lehetőségünk van arra, hogy később további vizsgálatokat végezzünk velük.

Az általunk izolált Streptococcus suis törzsek felhasználhatók telepspecifikus vakcina gyártásához, az ehhez szükséges szerotípizálást tárgylemez-agglutinációs módszerrel végezzük. E. coli és Clostridium perfringens törzsek esetében kiegészítő molekuláris biológiai vizsgálatokkal a baktériumtörzsek bizonyos virulenciafaktorainak rutinszerű meghatározására is lehetőségünk van.

Képek a mikrobiológiai laboratóriumból + 2

Vissza az előző oldalra!
SCG Diagnosztika Kft. Vizsgálólaboratórium - Magyar