Elérhetőségek

SCG Diagnosztika Kft. Vizsgálólaboratórium

Cím: 2225 Üllő,
Dóra major
Telefon:
+36-30/948-7747
E-mail:
iroda@scgdiagnosztika.hu
Nyitvatartás


Molekuláris biológia

A nukleinsav-kimutatáson alapuló diagnosztikai módszerek közül laboratóriumunk PCR tesztekkel dolgozik rutinszerűen. A PCR alkalmas a vírusok, baktériumok, paraziták jelenlétének igazolására vagy kizárására a legkülönfélébb biológiai vagy már feldolgozott, szövettani mintákból. A valós idejű PCR műszerparkunk pedig lehetővé teszi, hogy az „igen-nem” választ a mintában lévő kórokozók relatív vagy abszolút mennyiségére vonatkozó adattal is kiegészíthessük.

A kórokozók kimutatása mellett gyakori igény még azok típusainak elkülönítése (pl. vad- és vakcinavírus törzsek), baktériumok és vírusok virulenciakészletének vizsgálata vagy a járványtani kapcsolatok felderítése a kórokozók genetikai állományának részletes elemzésével. Ezeket az igényeket szolgálja ki a vizsgálati palettánkon megtalálható több mint 140-féle PCR rendszerünk, amely választék a felmerülő igényeknek megfelelően, rövid határidővel, tetszés szerint bővíthető. Mindent persze mi sem tudunk megoldani, ilyenkor szerződött partnerlaborjaink segítségét vesszük igénybe.

Változatosságukkal összhangban a PCR vizsgálatok átfutási ideje is széles skálán mozog. Sürgősségi esetben, kis mintaszám mellett akár 24 órára is vállalunk eredményközlést, a szekvenciameghatározáshoz kötött tesztek azonban akár egy-két hetet is igénybe vehetnek. Ezért kérjük, hogy a közvetlenül PCR vizsgálatra küldött minták esetében a várható átfutási időről a laboratórium munkatársainál érdeklődjön.

A molekuláris biológiai laboratóriumunk eszközeiből + 2

Vissza az előző oldalra!
SCG Diagnosztika Kft. Vizsgálólaboratórium - Magyar